Матео Салвини обяви протест срещу новото правителство в Италия

Председателят на партията „Лига“ Матео Салвини обяви протест срещу новото правителство, водено от Джузепе Конте, което все още не е съставено. Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи на средиземноморската страна обяви в социалната мрежа фейсбук 19 октомври за „ден на италианската чест и гордост".

„Ще се подготвим да излезем по площадите на Рим до средата на октомври. 19 октомври ще бъде чудесен ден за демонстриране на италианска гордост и чест, достойнството на мнозинството, което не иска правителството, договорено в Париж и Брюксел под прикритието на нощта", написа Салвини, призовавайки всички привърженици да се изкажат против алианса на Движение „Пет звезди“ и Демократическата партия (ДП), които се съгласиха да сформират коалиция.

Конте, който ръководеше предишния коалиционен кабинет, започна работа по съставянето му от името на президента Серджо Матарела.

Крахът на предходния кабинет бе обявен за първи път от самия Салвини на 8 август, когато настоя за провеждането на нови избори.

Коментари

Задължително поле