Махат безплатно белези след катастрофи

В кампанията ще бъдат лекувани хора, чиито белези са не по-стари от 1 година и са по-големи от 1-2 см.

Подбират пациентите за терапия до края на тази година

Над 7000 ранени от началото на годината

Кампания за безплатно заличаване на белези от транспортни произшествия и изгаряния започва в София. Инициативата е организирана от Българската асоциация на пострадали при катастрофи и медицински център.

Целта на кампанията е да се помогне на хората, които имат белези по откритите части на тялото си деколте и ръце, както и по лицето, заяви вчера председателят на асоциацията Владимир Тодоров.

Пациентите, които ще получат безплатно лечение, ще се подбират до края на тази година, обясниха представители на медицинския център, в който ще извършва терапията. По думите на лекарите е добре лечението за заличаване на белег да започне около 3 седмици след травмата, ако е възможно. В кампанията ще бъдат лекувани хора, чиито белези са не по-стари от 1 година и са по-големи от 1-2 см.

Между две процедури по заличаване на белезите трябва да минат 28 дни, обясниха лекарите и подчертаха, че настояват за активно съдействие от страна на пациентите, за да се постигне добър резултат.

Владимир Тодоров обясни, че от началото на годината в България са станали 5564 катастрофи, в които е имало 7040 ранени, като не малка част от тях имат белези по тялото.

Коментари

Задължително поле