Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Махат опасните тролейни жици и в квартал „Кършиака“ в Пловдив

Дните на опасните тролейбусни жици в Пловдив явно вече са преброени и в квартал „Кършиака“ от северната страна на пресичащата града под тепетата река Марица, като демонтажът ще започне от бул. „Дунав“. Там през миналата седмица падна конструктивен елемент от тролейбусната мрежа и застраши живота на преминаващите жители и гости на града, като движението по булеварда бе спряно и бяха повикани пожарникари на помощ.

Кметът на район „Северен“ Ральо Ралев е издал констативен акт за временно укрепване на опасните тролейбусни жици и наклонени стълбове по бул. „Дунав“ пред консервната фабрика „Филикон“ още в края на миналата седмица.

„До понеделник сутринта никой не беше отишъл да укрепва мрежата от фалиралото дружество „Градски транспорт“, което в момента се управлява от синдик“, уточни райкметът Ралев. Ако синдикът не предприеме действия по премахване на опасните тролейбусни жици, те ще бъдат свалени от общината, която после ще предяви регресивен иск към собственика на „Градски транспорт“ Ангел Батаклиев, уточни Ральо Ралев.

В понеделник кметът на „Северен“ направи първа копка на реконструкцията на ул. „Богдан“, който ще бъде извършена в срок от две седмици с 20 000 лв. от бюджета на районната администрация. Проектът предвижда преасфалтиране, нови тротоари и канализация, фрезоване корените на дърветата и отваряне на „Богдан“ за движение към улица „Карловска“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.