Фернандо Каранга: Оставам до лятото

Софийският университет и BASF ще подпишат споразумение за сътрудничество

Пистатели и общественици подкрепиха Емил Кошлуков

Девет автора се конкурират в конкурса „Христо Фотев“

Ураганен вятър събори 6 ел. стълба в благоевградско село

Майк Пенс: Американското посолство ще бъде преместено в Ерусалим до края на следващата година

В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Испански съдия отказа да преиздаде европейската заповед за арест на Пучдемон

Отменят грипната епидемия в Перник В София заболяемостта спада

Повдигнаха обвинение на шофьор на ТИР, ударил с щанга полицай Извършителят от Беларус в ареста за 72 часа

ЕП ще разгледа петицията на Мая Манолова срещу двойния стандарт при храните в ЕС

Спипаха рецидивист, извършил шест грабежа в центъра на Варна

Повдигнаха обвинение на мъж, убил куче 46-годишният К.К. се напил и заклал с брадва животното

Приемна за граждани ще проведат проф. Ваня Добрева и Борис Цветков утре

Водолази ремонтираха спешно изпускател на язовир край Търново Съоръжението било увредено от вандали

Мащабен ремонт за 4,5 млн.лв. стартира в центъра на Велинград през август В СПА столицата на Балканите работят усилено по проекта за изграждане на нов водоем

Мащабният ремонт на центъра на Велинград ще стартира още в първите дни на месец август, съобщиха от общинската управа на СПА столицата на Балканите. Това стана възможно, след като нито една от 11-те фирми, участвали в надпреварата за апетитната обществена поръчка, не оспори пред КЗК (Комисията за защита на конкуренция) резултатите от конкурса, спечелен от софийската фирма „ИСА-2000” с оферта от 4 573 249 лв.

С тази сума трябва основно да бъдат ремонтирани и обновени централната градска част от Старата община до площад “Николай Гяуров” и улицата към ДГС “Алабак” , улиците „Георги Кирков”, „Христо Смирненски” и „Милеви скали” и зоната около складовете на общинския пазар.

Строително-монтажните дейности ще се извършват поетапно, за да не се затруднява допълнително натоварения трафик в центъра на курорта през активния летен сезон. Планът и графикът за ремонтите се очаква да бъдат обявени до ден-два от кмета д-р Костадин Коев, след като бъдат съгласувани със столичната фирма, която изпълни перфектно предишните си проекти в региона, най-големият от които бе реконструкция на пътя Велинград-Варвара през Чепинското дефиле.

В Община Велинград работят усилено дори и през отпускарския летен сезон по реализацията на проекта за изграждане на новия водоем „Нежовица”. Той ще бъде с обем 1500 кубика, което е 5 пъти повече от сегашния, и с него на практика ще се реши проблема със състоянието на водопреносната мрежа, който е най-тежък в квартал „Каменица”. Там през лятото редовно има режим и пресъхнали чешми заради перманентно спиране на водата и аварии заради това, че от съществуващите 10 резервоара за пълнене на водопровода де факто функционират едва 2. Останалите осем са затлачени и за да потече вода по водопровода, ще бъде извършена санитарна сеч от служителите на Държавното горско стопанство „Алабак” съвместно с тези от водното дружество. Успоредно с изграждането на “Нежовица” ще бъдат подменени и части от тръбата, която е поставена преди повече от 90 години през 1926 г. и на много места от нея изтичат големи количества вода.

В същото време от Община Велинград решиха да стопират всякакви дейности по обновяването на парк „Клептуза” и езеро в разгара на летния туристически сезон, като те бяха отложени за есента.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.