Раците с впечатляващи делови предложения, Везните да не вкарват свои пари в инвестиции – Дневният хороскоп на Алена

На 10 април 2020 да почерпят

Пролет пукна, ние още не… Всички слухове за край на нацията са силно преувеличени

881 жертви на коронавируса във Великобритания за денонощие

Роб Лоу: Супергероите са в спасителните служби Звездата играе главна роля в „911: Тексас”

Страните от ОПЕК + са се договорили да намалят производството на петрол с 23%

Проф. Радка Аргирова, председател на българското дружество по вирусология, пред “Труд”: Без дисциплина ще станем Ломбардия след празниците

Орбан удължи извънредното положение в Унгария за неопределено време

Прототип на българска ваксина срещу COVID-19 може да бъде готов до 1 година

Доц. д-р Атанас Мангъров пред “Труд”: За лечението на COVID-19 няма доказателства

СЗО ще поиска 1 млрд. долара за борба с коронавируса

90% от сиренето – от българско мляко Свинско и зеленчуци задължително от местни ферми

Дават евтини кредити на туроператорите Със средствата ще се връщат пари за предплатени ваканции

Живко Тодоров оглавява ББР (обзор) БНБ одобри назначението на 2 април

Боян Магдалинчев: Никой не се е възползвал от уязвимостта на системата за разпределяне на дела

Мащабен ремонт за 4,5 млн.лв. стартира в центъра на Велинград през август В СПА столицата на Балканите работят усилено по проекта за изграждане на нов водоем

Мащабният ремонт на центъра на Велинград ще стартира още в първите дни на месец август, съобщиха от общинската управа на СПА столицата на Балканите. Това стана възможно, след като нито една от 11-те фирми, участвали в надпреварата за апетитната обществена поръчка, не оспори пред КЗК (Комисията за защита на конкуренция) резултатите от конкурса, спечелен от софийската фирма „ИСА-2000” с оферта от 4 573 249 лв.

С тази сума трябва основно да бъдат ремонтирани и обновени централната градска част от Старата община до площад “Николай Гяуров” и улицата към ДГС “Алабак” , улиците „Георги Кирков”, „Христо Смирненски” и „Милеви скали” и зоната около складовете на общинския пазар.

Строително-монтажните дейности ще се извършват поетапно, за да не се затруднява допълнително натоварения трафик в центъра на курорта през активния летен сезон. Планът и графикът за ремонтите се очаква да бъдат обявени до ден-два от кмета д-р Костадин Коев, след като бъдат съгласувани със столичната фирма, която изпълни перфектно предишните си проекти в региона, най-големият от които бе реконструкция на пътя Велинград-Варвара през Чепинското дефиле.

В Община Велинград работят усилено дори и през отпускарския летен сезон по реализацията на проекта за изграждане на новия водоем „Нежовица”. Той ще бъде с обем 1500 кубика, което е 5 пъти повече от сегашния, и с него на практика ще се реши проблема със състоянието на водопреносната мрежа, който е най-тежък в квартал „Каменица”. Там през лятото редовно има режим и пресъхнали чешми заради перманентно спиране на водата и аварии заради това, че от съществуващите 10 резервоара за пълнене на водопровода де факто функционират едва 2. Останалите осем са затлачени и за да потече вода по водопровода, ще бъде извършена санитарна сеч от служителите на Държавното горско стопанство „Алабак” съвместно с тези от водното дружество. Успоредно с изграждането на “Нежовица” ще бъдат подменени и части от тръбата, която е поставена преди повече от 90 години през 1926 г. и на много места от нея изтичат големи количества вода.

В същото време от Община Велинград решиха да стопират всякакви дейности по обновяването на парк „Клептуза” и езеро в разгара на летния туристически сезон, като те бяха отложени за есента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.