Мая Манолова: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет на София

Кадър от БНТ/Архив

"Не съм решила дали да се кандидатирам, ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет. Това е причината за страха, за агресията, за атаките, на които съм подложена. Впрегната е цялата пропагандна машина около властта - медии, говорители на властта... Това издава паника. Опитът да бъда атакувана, ударена, дискредитирана". Това каза пред БТВ омбудсманът Мая Манолова, която отказа да даде категоричен отговор дали ще се кандидатира за кмет на столицата.

Манолова беше категорична, че ако реши да влезе в надпреварата, няма да търси подкрепа от "партийни централи" - нито от БСП, нито от новосъздадената формация на Слави Трифонов. "Винаги съм разчитала и ще разчитам на подкрепата на гражданите" , каза омбудсманът. В контекста на скандала"Апартаментгейт" Манолов посочи, че при нея всичко е декларирано.

Омбудсманът реагира остро на ситуацията с Африканската чума, като посочи, че заради безхаберието на властите, сега трябвало да платят най-бедните, а именно - дребните собственици на свине: "Не виждам опит да се поеме отговорност за състоянието, в което се намира свиневъдството в момента", каза Манолова.

Коментари

Задължително поле