Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Мая Манолова се отказва от президентската надпревара

Снимка: Архив

Мая Манолова се отказва от вътрешната битка в структурите на БСП за президентската номинация, призна тя в писмо до медиите, в което благодари на съпартийците си и гражданските организации, които я номинираха за кандидат за президент. В него Манолова аргументира отказа си да участва в „задкулисие“ и предрешено съревнование.

Текстът на писмото:

„Скъпи приятели,

Благодаря на всички, които изразиха доверие към мен – стотици партийни структури, граждански движения и неправителствени организации, и ме номинираха за кандидат за президент. Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент.

За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и „лични номинации“. Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм „лична“ номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас. Напоследък чух за себе си много неща – все „приятелски огън“. Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди – разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците.

Няма да коментирам и опитите да бъда служебно елиминирана с несъстоятелни „правни“ аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист. Дала съм обет, че ще работя за гражданите! И ще продължа да го правя занапред, независимо от позицията, която заемам.

Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки. Оттеглям се от „състезанието“ за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви!?Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим! Заедно! Можете да разчитате на мен.

Желая успех в предстоящия важен за България избор!

С уважение: Мая Манолова“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Мая Манолова е много полезна като обществен защитник (каквото е значението на онази ужасна чужда дума омбудсман). Едва сега се разбра колко работа може да се свърши на този пост, ако го заема енергичен, активен и сърцат човек като Мая, която освен, че проведе кампания „Великден за всеки“ и събраха пари за пенсионерите, на които правителството не даде великденски добавки, а продължи с организиране на даряването на храна от търговските вериги и ресторантите за социално слаби, което досега не е правено, а сега със законови поправки ще стане възможно. Мая се бори с монополите, с арбитражите им, които осъждат длъжници да платят многократно по-големи суми, от това, което дължат, с частните съдебни изпълнители, които изхвърлят хората от техните жилища, заради просрочени плащания и т.н. Всичко това Мая не може да свърши, ако е президент и главнокомандващ. Какво ще прави там тази енергична Мая? Нека тя не съжалява, защото в нейно лице, най-после длъжността обществен защитник придоби смисъл и съдържание.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.