МВнР скастрило Ердоган през март

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева

МВнР реагира веднага на изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния контрол, след като бе попитана за реакцията и предприетите мерки от Министерството на външните работи относно изказване на турския премиер от 11 март, в което той заяви, че Кърджали е в "душевните граници" на турския народ.

Захариева припомни, че това е било второ подобно изказване, като първото е било през декември. "И в двата случая МВнР реагира веднага с ясна позиция, че това е неприемливо за нас", заяви вицепремиерът.

Тя отбеляза, че премиерът Бойко Борисов е поставил този въпрос на срещата с президента Ердоган през март и е получил уверение, че това не касае реалните граници и Турция няма никакви териториални претенции.

В отговор на друг депутатски въпрос Екатерина Захариева подчерта, че политиката на България към Турция, а и към всички държави, се основава на принципа на добросъседство, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните работи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика