МВР: Горски пожар гори край язовир Батак, огънят е локализиран

Пожарникари от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН)-Пазарджик са локализирали и към момента доизгасяват горски пожар на тежък терен в района на язовир „Батак“. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Сигналът за възникналия огън е постъпил в ранните следобедни часове, засегната е площ от около 100 дка смесена гора, както и сухи треви и храсти. Заради тежкия терен към мястото са изпратени огнеборци и техника от районите служби в Батак, Пещера, Велинград и Пазарджик. Заедно с тях в гасенето са участвали горски служители с високопроходима техника.

На по-късен етап от въздуха в гасенето е включен и хеликоптер от Авиобаза „Крумово“. Машината е направила 25 захода и изхвърляла вода върху сложния пресечен терен.

Сигналът за пожара в сухи тр еви и папрат в землище то на Котел е постъпил в РДПБЗН-Сливен по обед, информират още от полицията. Незабавно на място са насочени пет екипа от сливенската пожарна служба, предислоциран е и екип от пожарната в Омуртаг. В действията по овладяване на огъня са се включили също служители на Държавното горско стопанство и доброволческа група от Котел.

И двата пожара не представляват опасност за населените места в съответните райони. Няма данни за пострадали и загинали хора.

Коментари

Задължително поле