Близо 20 000 непридружени деца мигранти са регистрирани в ЕС през 2018 г. Най-много са в България и Словения

Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Две момчета спасиха куче от водите на Тунджа

МВР задържа муле на телефонни измамници след четири успешни „удара“ в Търговищко

50-годишен рецидивист от разградското село Конево е задържан като съпричастен към 4 измамни схеми

След оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, проведени от служители от районните управления в Попово и Търговище, вчера те задържали мъжа, за когото е установено, че е участвал като куриер в схема за телефонни измами, при която са ощетени три жени в Търговише, и една – в Попово, съобщиха от МВР. Те били подведени с популярния предлог за необходимост да окажат съдействие на полицията в операция по задържане на извършители на телефонни измами. Така на 20 февруари 75-годишна жена предоставила 1800 лв., на 7 март 55-годишна от Търговище се е разделила с 300 лв., 100 евро и 60 паунда, а на 15 март 66-годишна предоставила 700 лв. Следващата извършена измама с негово участие е в Попово, където на 18 март, след проведен разговор на стационарен телефон 73-годишна жена от града е заблудена под същия предлог и предала 7 000 лв.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 209, ал. 1 от НК. В хода на разследването са извършени следствени експерименти. Установено е, че преди да се включи в осъществяване на измамите, 50-годишният мъж е бил безработен и е бил нает след публикувана от него в интернет обява, че си търси работа. Обадил му се мъж, представящ се за собственик на фирма за производство на дограма, и му съобщил, че го наема да взема размери на пространствата за поставяне на дограма, както и капаро от клиентите. Същият прибрал горепосочените парични суми, и по указания на „работодателя“ си ги оставил в близост до водопроводна шахта в село в община Разград.

Мъжът, известен на полицията и осъждан, е привлечен в качеството му на обвиняем за извършване на престъпления по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работи се и за изясняване на съпричастността му към извършване на други измами по съшия сценарий на територията на Североизточна България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.