МВР задържа шестима при наркооперация във Врачанско

Снимка: Архив

В хода на предприета вчера мащабна полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и разпространението на дрога, служители на районните управления във Враца, Бяла Слатина и Мездра са извършили проверки на множество адреси, моторни превозни средства и лица. Голяма част от проверките са били съсредоточени около учебни заведения, съобщиха от МВР.

Към 15.30 часа в района на СОУ „Никола Войводов“ във Враца, бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от Р.Д./27г./ от Враца, с криминални регистрации в полицията и осъждан. В колата пътувала и 18-годишната А.Ф., също от Враца. В хода на извършените действия криминалистите открили 15 грама зелена суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Последвали и процесуално-следствени действия в жилище, обитавано от Р.Д., откъдето са иззети 50 плика тип „спейсбек“, съдържащи близо 270 грама канабис, както и електронна везна.

При проверка на жилището на А.А./25г./ в Бяла Слатина полицейските служители открили 10 съцветия канабис, а при личния обиск от него били иззети 4 полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество, реагирало на амфетамин при направения наркотест. В рамките на процесуално-следствените действия криминалистите открили още 2 съцветия канабис в тревната площ в двора на къщата и станиолова сгъвка, с множество бели кристали - амфетамин.

Лек автомобил „Санг Йонг“, управляван от М.Х./23г./ от Бяла Слатина, бил спрян за проверка на улица в града. При вида на полицаите водачът изхвърлил през прозореца листна маса, която при направения накротест реагирала на канабис. Водачът бил изпробван с техническо средство „DRUG CHECK 3000“, което отчело наличие на метамфетамин и канабис. 23 – годишният мъж отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

Около 22.50 часа снощи в Мездра полицейски служители спрели за проверка лек автомобил “Ауди “А3, управляван от местния жител А.Д./21г./. При тест с техническо средство, уредът отчел положителна проба на тетрахидроканабинол в кръвта на водача. В колата била открита саморъчно сгъната цигара, съдържаща суха листна маса, полиетиленово пликче тип „спейсбек“, съдържащо суха листна маса с тегло 0,36грама, която по данни на А.Д. е „чай“. Намерен е и „гриндер“- уред за смилане на суха листна маса, съдържащ остатъци от канабис.

Криминалистите предприели претърсване и в частен имот в село Селановци, обитаван от И.Г./52г./ с криминални регистрации и осъждан. В жилището те открили пликове, съдържащи канабис и електронна везна, а в двора – между лозе - засадени 4 растения, реагирали на марихуана.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани шестима, образувани са шест бързи производства и едно досъдебно производство. Случаите са докладвани на прокуратурата, под чието ръководство продължава работата по документирането им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право