МВР: Пазете се от джебчии в моловете

От Главна дирекция „Национална полиция“ съветват да внимаваме с онлайн покупките днес

Очаква се струпване на автомобили в района на моловете и големите магазини заради „черния петък“, съобщават от пресцентъра на МВР.

От полицията припомнят, че често големите търговски сгради, в които се концентрира събирането на много хора в деня на т. н. „черен петък“, са обект за извършителите на джебчийски кражби, които в повечето случаи се възползват от невниманието на клиентите и слабия контрол върху личните им вещи, за да отнемат пари, документи и мобилни телефони.

Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места и в никакъв случай вещите да не се оставят без надзор и пряк визуален контакт.

От Главна дирекция „Национална полиция“ напомнят на потребителите на интернет да не се доверяват на сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата. Засилена бдителност е необходима при пазаруване в новосъздадените сайтове. Особено предпазливо трябва да се обръщат потребителите към сайтове, представящи се за български, на които е посочена чуждестранна сметка за плащане.

Коментари

Задължително поле