МВР: 10 души са задържани преди мача България - Англия

Снимка: Архив

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и тежки инциденти по време на футболната среща от квалификациите за Европейското първенство по футбол 2020 между националните отбори на България и Англия. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред и сигурността на жителите и гостите на София бе в ход от 13 октомври. Осигурени бяха необходимите сили и средства за обезпечаване на централната градска част и обществените места, както и територията на стадиона Националния стадион „Васил Левски”.

Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Часове преди двубоя в района на бул. „Витоша“ е възникнала свада между двама чужди граждани. Единият от тях е с порезна рана, оказана му е медицинска помощ. Другият е задържан в полицията.

За хулигански действия в централната част на града са задържани и други двама чужденци. Общо 10 души, чужди и български граждани, са задържани преди футболната среща, като шестима от тях – за липса на документи за самоличност, трима – за хулигански прояви, и един - отказал да изпълни полицейско разпореждане.

Деветима фенове в нетрезво състояние, привърженици и на двата отбора, са били върнати от входовете на стадиона. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.

Коментари

Задължително поле