Мексиканци направиха жива верига срещу планираната от Доналд Тръмп стена по границата

Около 1500 мексиканци протестираха срещу плановете на американския президент Доналд Тръмп да построи стена по границата на САЩ с Мексико. Протестиращите направиха жива верига, предаде ДПА.

„Ръка в ръка, ние показваме националното единство, което не прави разлика между хората“, заяви мексиканският сенатор Армандо Риос Питер, който присъстваше на протеста заедно с други политици и студенти.

Живата верига бе образувана покрай река Рио Гранде близо до град Сиудад Хуарес. В протеста участва и кметът на град Ел Пасо в американския щат Тексас, точно от другата страна на границата.

Тръмп каза, че строителството на стената по границата ще започне до няколко месеца и че САЩ очакват парите за изграждането да бъдат възстановени от Мексико.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Няма,няма солидарност!Накъде върви този свят?В Беларусь Президентът им издал Указ за обнародване на „Закон против социалните паразити“ – който не работил 183 дни минимум годишно да плащал на държавата 250 щ.долара обезщетение за загубени данъци?Да Пази Бог!

  2. Все едно нашите цигани да протестират, че хората си строят огради и им пречат да си крадат…Просто е потресаващо, как властите в Мексико могат да допускат подобни изяви в подкрепа на откровенно криминална дейност – нелегалното преминаване на чуждата граница. Като не искат да ги излагат в очите на международната общност със сторежа на стената – да кажат какво ще предприемат срещу нелегалното преминаване на границата, а не да реват, че на американците им е писнало от тях и са решили да прекратят беззаконието по възможно най-цивилизования начин – със стена. Можеше да е с минни полета и със заповеди за стрелба на месо…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.