Мелник иска синя зона, за да ограничи хаоса с паркирането

Кметът на Мелник иска общинските съветници в Сандански да въведат  такса за платено паркиране в архитектурния резерват, за да се сложи край на хаоса. Огромен проблем за пешеходците  възниква събота и неделя, когато хиляди туристи посещават градчето, но повечето шофьори влизат в него с автомобилите си,вместо да  ги оставят на паркинг.

Мелник паркиране

В началото на градчето има създадени достатъчно места за паркиране ,но  практиката до сега показва,че нашенеца не обича да ходи пеш. Така се получава огромно задръстване в малките и тесни улички на резервата, пешеходците, които разглеждат къщите се изнервят  и се чудят дали да се пазят от прегазване или да гледат красивата архитектура.

Кметският управник Наско Петев признава,че е безсилен сам да реши въпроса и затова ще настоява пред общинските власти в Сандански да вземат решение или да има синя зона или да се въведе такса влизане. До 1989 година влизането на автомобили в резервата беше забранено, единствено определени автомобили имаха специални талони-пропуски. Сега обаче цари  пълен хаос в градчето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони