Мемоарите на Уди Алън все пак излязоха

Уди и синът му Ронан

Ронан Фароу бе против книгата на татко си

Режисьорът бе замесен в сексуален скандал

След голям скандал все пак мемоарите на известния 84-годишен актьор и режисьор Уди Алън бяха издадени в САЩ от “Аркейд Пъблишинг”. Книгата “Apropos of Nothing” трябваше да излезе на бял свят по-рано, но предишното издателство “Хачет” се отказа да я публикува заради секс скандал, в който беше замесен режисьорът. Той избухна, след като осиновената дъщеря на Уди - Дилън Фароу, го обвини в сексуално посегателство, когато била на седем години.

Срещу намерението на “Хачет” да издаде мемоарите на Алън, остро се опълчи 32-годишният син на режисьора - Ронан Фароу, който работеше във въпросното издателство, но го напусна поради тази причина. “Разочарован съм, защото научих от пресата, че “Хачет” е придобил мемоарите на Уди Алън, след като други големи издатели отказаха да го направят. Издателството скри решението си от мен и свои служители, докато заедно работехме по моята книга “Catch and Kill”, която разказва това как мъжете с влияние и власт, включително Уди Алън, избягват отговорността за сексуални злоупотреби”, заяви Ронан.

Ронал Фароу (автор на разследването за Харви Уайнщайн, което послужи за отправна точка в наказателното преследване на филмовия магнат), организира и протест срещу книгата на татко си, на който излязоха над 70 души. В последствие “Hachette Book Group” се отказаха от правата над мемоарите на Уди.

Въпреки това книгата на Уди Алън излезе в САЩ, а някои откъси от нея вече се появиха в мрежата. В мемоарите си режисьорът разказва за живота си - от детството му в Бруклин, през кариерата му в киното, театъра, телевизията, литературата и стендъп комедията, до отношенията със семейството и приятелите, за аферата му с Даян Кийтън и обвиненията в изнасилване на 7-годишната му дъщеря Дилън. Режисьорът споделя и за връзката си с Мия Фароу.

Алън говори и за отношенията с доведената му дъщеря Сун-И Превин, която стана негова съпруга през 1997-а и му роди две момичета. “В самото начало на нашата връзка, когато желанието и страстта ни обзеха, просто не можехме да се разделим”, пише режисьорът. Той признава, че техният романс започва през 1991 г. (тогава Алън е бил на 55 години, а Сун - на 21). Тогава той все още е в отношения с майка є Мия Фароу. Уди си спомня и за деня, в който Мия открива еротични снимки на дъщеря си в къщата. “Разбира се, приемам нейния шок, объркване, гняв - всичко. Това беше правилната реакция”, коментира режисьорът, но признава, че никога не е съжалявал за случилото се. “Когато нещата се объркаха и върху мен се изсипа помия от клевети, ме питаха дали знам как ще свърши всичко това и дали някога съм съжалявал за случилото се между мен и Сун. Винаги съм отговарял, че бих го направил отново без колебание”, заявява Алън.

Уди Алън живее 10 години с Миа Фароу. Те отглеждат четири деца - три осиновени и едно, биологично - синът им Ронан. Преди време обаче Миа намекна, че той може би е от предишния є съпруг Франк Синатра.

Сега, в мемоарите си, Уди отново отрича да е посягал сексуално на Дилън. “Никога не съм я пипал Дилън с пръст, никога не съм є правил нещо, което би могло да се тълкува дори като обида. Това беше пълна фалшификация от начало до край”, пише Уди Алън.

Преди две години в статия, качена на сайта на сп. “Ню Йорк”, самата Сун-И Превин разказва за проблемната си връзка с Миа Фароу и как се е влюбила през 1992 г. в Уди Алън, който тогава бил приятел на майка є. Тя твърди, че Миа Фароу се държала с нея като с прислужница. Сун-И Превин обясни, че се връща към миналото, защото Дилън Фароу, осиновената дъщеря на Уди Алън, го обвинява несправедливо в сексуални посегателства.

“Миа се възползва от движението “Аз също” и нарочи Дилън за жертва”, застана в защита на съпруга си Сун-И.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино