Менда Стоянова: Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП

Заявка за коалиция няма нито от наша, нито от страна на БСП, никога не е имало подобно нещо, това са спекулации, каза пред БНТ председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова след проведения конгрес на ГЕРБ в неделя.

"Левицата няколко пъти поставя този въпрос, но няма нищо общо с истината, затова трябваше да приемем декларация по този повод . Да бъдеш диалогичен и балансиран е нещо, което е хубаво, не случайно имаше предложение Корнелия Нинова да стане председател на НС. Имахме за цел да покажем отношение към опозицията различно от това, което получавахме, когато ние бяхме опозиция. Искахме да покажем, че се стремим да имаме различни взаимоотношения в парламента. Но тези стъпки бяха изтълкувани погрешно за искане на коалиция с БСП, което не е вярно", поясни Стоянова.

Стоянова коментира и Бюджет 2018. 2017 г. няма да я завършим на излишък, вероятно ще е балансирана някъде около нулата и малко над нулата, като бюджетът за отминаващата година беше планиран на дефицит 1 млрд. и 400 милиона лева, каза председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси.

Това означава, че преизпълнението на приходите изцяло ще отиде за намаляване на дефицита - извеждането до 0 или близо до 0, добави тя.

"2,5 млрд. лева разходи повече предвидени в Бюджет 2018 спрямо Бюджет 2017 не се раздават на калпак. Те са насочени в определени сфери с цел да се постигнат определени политики. Това са образование, здравеопазване, сигурност и социалната сфера", поясни Менда Стоянова.

Тя коментира и думите на Вежди Рашидов, че от младите, останали у нас "не става и чеп за зеле":  "Никога не бих изрекла подобни думи като тези, които е казал Рашидов. Навярно и той не мисли по подобен начин. Децата, останали тук, не може да се определят по този начин. Нашите деца намират перспектива да останат в България и подобни изказвания не бива да бъдат толерирани".

Коментари

Задължително поле