Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Менда Стоянова: Клас „прослужено време“ е отживелица БСП и ДПС против отпадането на добавката за стаж

Спор в парламента предизвика идеята за отпадане на клас “прослужено време”, която беше подкрепена от вицепремиера Валери Симеонов преди ден.

Като икономист смятам, че клас “прослужено време” е отживелица, коментира председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. По думите й отпадането няма да доведе до намаляване на заплатите. И даде за пример, ако един работник досега е взимал 300 лв. основна заплата и 100 лв. клас, то този клас ще влезе в заплатaта и занапред той ще взима общо 400 лв. Все пак Стоянова уточни, че няма единно решение на групата на ГЕРБ.

От БСП и ДПС се обявиха против идеята. Според Хасан Адемов от ДПС трябва да се намери баланс, така че работниците да не бъдат ощетени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Патка загубена! Сега класът (където го има) е вкаран в нормативните документи. Като отпадне от тях – кой и как ще накара работодателя да повиши заплатата със същата сума?

  2. Правилно,за повечето дейности трябва да си в добра физическа форма,откъде накъде 60 годишните ще получават повече от 40 годишните?Опит в повечето дейности се придобива за година-две,а в тези що се иска самостоятелна мисъл в повече от обикновеното за около пет.
    Класът може да стимулира единствено лоаялността към фирмата,така че който иска да няма текучество да си я стимулира.За подобно стимулиране няма нужда от нормативна база.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.