Менда Стоянова: Клас „прослужено време“ е отживелица БСП и ДПС против отпадането на добавката за стаж

Менда Стоянова

Спор в парламента предизвика идеята за отпадане на клас “прослужено време”, която беше подкрепена от вицепремиера Валери Симеонов преди ден.

Като икономист смятам, че клас “прослужено време” е отживелица, коментира председателят на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова. По думите й отпадането няма да доведе до намаляване на заплатите. И даде за пример, ако един работник досега е взимал 300 лв. основна заплата и 100 лв. клас, то този клас ще влезе в заплатaта и занапред той ще взима общо 400 лв. Все пак Стоянова уточни, че няма единно решение на групата на ГЕРБ.

От БСП и ДПС се обявиха против идеята. Според Хасан Адемов от ДПС трябва да се намери баланс, така че работниците да не бъдат ощетени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Патка загубена! Сега класът (където го има) е вкаран в нормативните документи. Като отпадне от тях – кой и как ще накара работодателя да повиши заплатата със същата сума?

  2. Правилно,за повечето дейности трябва да си в добра физическа форма,откъде накъде 60 годишните ще получават повече от 40 годишните?Опит в повечето дейности се придобива за година-две,а в тези що се иска самостоятелна мисъл в повече от обикновеното за около пет.
    Класът може да стимулира единствено лоаялността към фирмата,така че който иска да няма текучество да си я стимулира.За подобно стимулиране няма нужда от нормативна база.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.