Менда Стоянова: Пловдивчани са разумни хора, вярвам, че ще гласуват за реалните решения, които предлага ГЕРБ

Менда Стоянова е сред най-популярните пловдивски кандидати за народни представители. Това се дължи на големия й професионализъм като икономист. Завършва ВИИ "Карл Маркс" (днешния УНСС) в София през 1981 г. Започва работа по специалността като млад специалист и стига до шеф на Териториалната дирекция на НАП-Пловдив. След уволнението й при правителството на тройната коалиция развива успешен собствен консултантски бизнес. През 2009 г., когато ГЕРБ за първи път се явява на парламентарни избори, Менда Стоянова е мажоритарният кандидат на партия та за Пловдив. На изборите през 2013-а и 2014-а начело на пловдивската листа на ГЕРБ е лидерът Бойко Борисов, а тя неизменно е на второ място. Такава е подредбата в листата на ГЕРБ и за изборите на 26 март 2017 г. за 44-о Народно събрание.

Менда Стоянова е заместник-председател на 41-вото Народно събрание, два пъти, включително и в последния парламент, е председател на Комисията по бюджет и финанси.

- Г-жо Стоянова, какви са Вашите цели и амбиции, ако пловдивчани за четвърти път Ви изберат да ги представлявате в парламента?

- Дейността ми в парламента е продължение на работата, която съм вършила през всичките ми над 35 години трудов стаж преди това. Винаги съм работила в сферата на финансите, приходите и данъците. Парламентарната бюджетна комисия беше следващото стъпало в моята професионална кариера. В Народното събрание работя така, че с опита, знанията и авторитета, който съм си изградила сред колегите професионалисти, да бъда максимално полезна за финансовата стабилност на държавата. Бюджетната комисия всъщност е гърбът на правителството в парламента.

Защото всички проекти се пречупват през бюджета, възможностите и начините, по които да се финансират.

- Има ли опасност за финансовата стабилност?

- Като виждам разюздания популизъм на Корнелия Нинова, която се заканва да яхне властта, не мога да бъда спокойна за стабилността на държавата, ако случайно се сбъднат мечтите на БСП да управлява. Този филм вече сме го гледали, и то неведнъж - при Луканов, Беров, Виденов, Станишев и Орешарски. След всичките си обещания за сполука и благоденствие, дойде ли на власт, тази партия води държавата до фалити, дефицити и до спиране на европейските фондове.

- Как ГЕРБ противодейства на популизма?

- Казваме истината. Не даваме лъжливи обещания, които няма как да бъдат изпълнени, ако искаме стабилна държава. Предлагаме реални решения във всички секторни политики. ГЕРБ доказа, че когато е на власт, осъществява поетите ангажименти - подобряваме пътната инфраструктура, създаваме условия за привличане на инвестиции и развитието на икономиката. Когато говорим за повишаване на доходите, за минимална и средна работна заплата съответно 650 и 1500 лв. в края на мандата, това е обвързано с ясно разчетения икономически растеж. Образованието из

лиза като основен приоритет, защото развитието във всеки един сектор зависи от капацитета на кадрите.

- Какво очаквате от предстоящите избори?

- Очаквам разумът да победи и ГЕРБ да спечели, за да съставим силно правителство. Това ще е добре за България и за Пловдив. Като народен представител моя важна цел е и да помагам максимално за развитието на Пловдив. Да не забравяме голямата инвестиция, която получихме от правителството на Бойко Борисов за спортна зала "Колодрума", както и преките инвестиции в други важни инфраструктурни проекти. Има и много други пътища да се работи в полза на града - през различните министерства и програмите, които те осъществяват. Контактите и авторитетът, който имам, помагат да свърша и тази друга своя работа в парламента.

- Според Вас колко ще са пловдивските депутати от ГЕРБ в 44-тото Народно събрание?

- Очаквам да имаме 5 народни представители, колкото бяхме и досега. Смятам, че това е реална цел. Пловдив винаги е бил син град. При управлението на кмета Иван Тотев много успешно се развиват икономиката, културата, инфраструктурата, средата за живеене и това пловдивските граждани го виждат. Пловдивчани винаги са били разумни хора и са гласували за реални неща. Надявам се, че и този път ще гласуват за реалните решения, които ГЕРБ предлага, а не за ефимерните обещания на БСП. Повече народни представители на ПП ГЕРБ от Пловдив, които в парламента ще работят в различни направления и комисии, биха били допълнителна добавена стойност за развитието на града. За да се случи това, призовавам пловдивчани на 26 март да гласуват за ГЕРБ с номер 11 в интегралната бюлетина.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България