Мениджърът на волейболистките: Близо сме до най-добрите 8 в света

В момента това са ни възможностите, но сме много близко до най-добрите 8 отбора в света“, заяви Любомир Герасимов, мениджър на женския национален тим по волейбол.

Националките завършиха с победа на мондила в Япония, като разгромиха Япония с 3:0 (19, 20, 20) и разделиха 11-то място.

От играта на „лъвиците“ остана доволен и селекционерът Иван Петков. „Без да блестим с определени хора, блестим като отбор – обяви той. - След тежката битка с Тайланд (3:2) ден по-рано, момичетата показаха характер и волеви качества, от които в трудните мачове на моменти се скриваме. Доста специалисти тук на световното са на мнение, че нашият отбор е добре организиран. Грешките ще ги анализираме, но тях ги правят и елитните състави.“

Наставникът призна, че 2019-а се очаква тежка. И се надява в Лигата на нациите българките не само да придобият още опит, а да направят добро класиране. „И да имаме силен старт за олимпийските квалификации“, продължи Петков.

А лидерът Италия се класира за финалната шестица след 3:1 срещу САЩ. Волейболистките на Давиде Мадзанти записаха девети успех. В следващата фаза продължават още янките, както и Холандия, Япония и Сърбия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт