На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

„Мерцедес“ се наниза на безумна мантинела “Труд” предупреди за опасността още на 22 февруари

Автомобил “Мерцедес” се наниза на мантинелата, монтирана в средата на столичния булевард “Симеоновско шосе”. Катастрофата стана в четвъртък късно вечерта и само щастлива случайност спаси шофьора и пътниците в колата от смърт или тежки контузии. До вчера по обед нанизаната на шиш кола остана на пътя като символ на българските пътни служби. Защото едва ли има друга страна в света, където се слагат защитни съоръжения, увеличаващи опасността за живота и здравето на шофьорите.

22 февруари 2018 г. Работници довършват монтажа на предпазнато съоръжение, а “Труд” предупреди още тогава, че е опасно. Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ
22 февруари 2018 г. Работници довършват монтажа на предпазнато съоръжение, а “Труд” предупреди още тогава, че е опасно. Снимка ДЕНИСЛАВ СТОЙЧЕВ

“Труд” предупреди за безумната мантинела на “Симеоновско шосе” още на 22 февруари, когато монтажът й още не беше приключил. Тогава стана ясно, че тя е дълга към 800 метра и се изгражда с благородната цел на транспортната комисия към общината да бъдат предотвратени челните катастрофи. Огромният проблем обаче е, че е прекъсната на няколко места, за да минават колите, излизащи от преките улици. Така вместо мантинелата да предпазва, всяко нейно начало и край се превръща в стърчащо метално копие, на което може да се наниже всеки автомобил.

В случая с катастрофиралия “Мерцедес” няма значение дали шофьорът е нарушил с нещо закона, дали е бил пиян, или вината е на друг водач, който го е засякъл. Проблемът е в неправилното градоустройствено решение. Това острие ще продължи да пробива кола след кола. И не е нужно да го предсказва ясновидец – скоро мантинелата ще вземе човешка жертва – мъже, жена или дете в детско столче.

От общината обясниха вчера пред “Труд”, че ще поправят мантинелата, но засега нямат други планове да я обезопасяват или да я махат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Браво на столична община и който отговаря за мантинелите.
    Само дарвин за де6илните говеда по пътищата!

  2. Мдаа… В Булгаристан стават такива ми ти работи . Но основният извод е : На скапания шофиор – мантинелата му крива

  3. Този Мърдок,дето се е нанизал,сега да плати за ремонта и !

  4. Ефекта от поставената мантинела най-вероятно е положителен единствено за фирмата спечелила поръчката да я монтира.
    Това превърна булевард Симеоновско шосе в улица Симоновско шосе,a с паркиралите в една колона автомобили положението стана още по-зле.Безумно решение отново,което не решава нарастващата нужда от инфраструктура заради безразборното стрителство в района….

  5. до аФтора на пасквила – ако тоз мерсиидис бе се нанизал в отсрещното в кола, в която бе твоето дете, щеше да ревеш къде са мантинелите!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.