Меси нарушил правилата на церемонията за "Златната топка" от уважение към грузинец

Скрита е останала вълнуващата история на един грузински национал с Лионел Меси на галата за "Златната топка". Аржентинският национал е решил да наруши правилата на церемонията, за да остави незабравим спомен за другия герой на тази история. 

Минаха 33 години, откакто Наполи отново стъпи на върха в италианската Серия А, а след като го направи отново тази година, имаше двама номинирани за Златната топка. Един от тях беше този, който получи забележителен жест от самия Лео Меси. Виктор Осимен беше представителят на Наполи, който имаше най-добрата позиция във финалния вот за спечелване на Златната топка за 2023 г. Нападателят бе на осмо място, след като регистрира 26 гола и 5 асистенции в борбата за титлата на Серия А. Нападателят обаче не беше този, който накара Меси да наруши протокола на награждаването на списание France Football. Хвича Кварацкхелия бе избран за най-полезния играч на сезон 2022-23 в Серия А с 12 гола, 13 асистенции. 22-годишното ляво крило също беше номиниран за Златната топка за 2023 г. и въпреки че се класира на 17-о място, той имаше честта да получи уважението на Лионел Меси.

„Може би няма да ми повярвате, ако ви разкажа историята “, започна Кварацхелия, като разказа на журналиста Андро Хеладзе от Setanta Sports за случката, който преживя с Лео Меси на галата за „Златната топка". „Меси се промени напълно за мен след това като човек. Разбира се, познавах го като играч и е много трудно да се намери друг като него в цялата история на футбола“, започна играчът на Наполи.
Според правилата на протокола на галата играчите трябваше да останат по местата си, докато траеха телевизионните паузи, но Лионел Меси винаги е бил различен и той е нарушил това правило. 

„Седяхме на галата в една от паузите на церемонията. Лео внезапно се изправи и аз нямах представа защо го направи или къде отива, докато бяхме там. Бяхме предупредени да стоим седнали по време на почивките, но той тръгна право към мен. Не знаех какво се случва и изведнъж той си протегна ръката, за да я стисна. Бях толкова объркан, че моментално се изправих и му стиснах ръката. След това той ме поздрави и се върна на мястото си. Той спечели голямото ми уважение след това. За играч като него да стане, за да те поздрави… Беше лудост“, разкри Хвича Кварацхелия за Меси пред журналиста Андро Хеладзе. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят