Меси стана съсобственик на веригата за електронни спортове на Серхио Агуеро

Лео Меси официално се присъедини към Серхио Агуеро и стана член на изпълнителния съвет на аржентинската организация за електронни спортове KRÜ Esports. Агуеро основа KRÜ Esports през 2020 г., който оттогава създаде много успешни отбори, включително Rocket League, FIFA, VALORANT и League of Legends. 

Преди това съобщение имаше слухове, че Агуеро вече няма да бъде собственик на организацията, което отчасти е вярно, тъй като с пристигането на Меси той стана съсобственик.

Сега, когато Меси стана част от KRÜ Esports, организацията привлече много внимание от фенове и журналисти за една нощ. Като се има предвид репутацията на Меси, много инвеститори и спонсори със сигурност ще се интересуват от потенциално сътрудничество с организацията, включително тези, които досега са се занимавали само с традиционни спортни клубове. Пристигането на Меси в KRÜ се смята от мнозина за важна новина, тъй като 2023 г. беше доста лоша година за електронните спортове в световен мащаб.

Освен че ще стане член на изпълнителния комитет, все още не се знае дали Меси ще участва в промоционалните дейности на организацията, което ще донесе още повече популярност на този вид спортове. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове