Месут Йозил напусна националния и обяви: Има расизъм в немския фубол

Месут Йозил напусна националния отбор и предизвика расистки скандал в немския футбол. Нападките на звездата от „Арсенал“ са основно към президента на федерацията Райнхард Гриндел. Според Йозил босът нямал чувство за уважение към турските му корени. Халфът с 92 мача и световна титла от 2014-а за Бундестима намекна, че при други ръководители и при липса на расизъм отново би играл.

Само че избухването на Йозил предизвика торнадо в Германия. „От години това момче не играе нищо – отсече Ули Хьонес, президентът на „Байерн“, известен като Барона на Бундеслигата. - Последното единоборство, което е спечелил, датира от преди Мондиал 2014. Сега се крие и оправдава зад снимките си с Реджеп Ердоган. Винаги, когато с „Байерн“ играем срещу „Арсенал“, тактиката ни е да се минава през Йозил, защото е най-слабият в отбора. Националният тим не губи нищо.“

Докато в Германия бушува война около халфа, той си пусна снимки в социалните мрежи с екипа на „Арсенал“ от тренировъчния камп в Сингапур. На всички тях Йозил се смее с 24-каратова усмивка.

Беше щастие да сме заедно, Аби“, написа в социалните мрежи Джером Боатенг. На турски обръщението „Аби“ е равносилно на „Приятелю“. „Благодаря на един от най-добрите, с които съм играл“, добави Антонио Рюдигер.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят