Мехмед Дикме: Българският избирател пряко участва във вот на доверие на правителството

Това не бяха чисто президентски избори. За първи път българския народ и избирател пряко участва във вот на доверие на правителството. Беше вот срещу Борисов и срещу неговата личност. Това коментира пред БТВ бившият член на ДПС Мехмед Дикме ден след победата на Румен Радев на президентските избори.

По думите му ерата Борисов е приключила в българския политически живот и ако не си подаде оставката нещата ще станат по-зле, отколкото беше при Орешарски.

Цачева е добър председател на парламента, но лош кандидат за президент, коментира той. Според него начинът, по който тя е била представена е отблъснал хората и това е най-голямата грешка на премиера.

Дикме е категоричен, че важното в момента е ГЕРБ да загърби политическото високомерие и да търси формула за излизане от кризата. „На референдума стана ясно, че хората искат промяна в политическото устройство, нужни са избори за ВНС и нова Конституция”, каза той.

За ГЕРБ най-важното сега е смирение и съгласие, да не поставят остро въпросите, а да търсят диалог, за да мине бюджета.

По повод битката ДОСТ – ДПС Дикме е категоричен, че ДПС е направило едни от най-силните си избори за последните години. Според него движението има два пътя – тайно осребряване на вота или ДПС да влезе през парадната врата във властта, разграничавайки се от олигархичния кръг около Доган. По думите му няма по-добро от това малцинството да има сериозно представителство във властта, но без олигархични намеси.

Коментари

Задължително поле