Миланови атакуват Шампионската лига

Двама Миланови атакуват на пета скорост групите на Шампионската лига. И явно ще бъдат нашата гордост в турнира на милионерите заедно с Ивелин Попов, който със „Спаптак“ (Москва) влиза директно в груповата фаза. Двамата Миланови видяха уникални голове, които помогната за успехите им.

Живко Миланов изигра поредния си силен мач за кипърския АПОЕЛ, който е пред трето участие в групите. На стадион „ГСПв Никозия тимът срази „Славия“ с 2:0. Резултатът бе оформен още до 10-ата минута. Особено красив бе голът на кипъреца Ефстатиос Алонефитис, който от границата на наказателното поле прехвърли вратаря. Той е едва втория от двамата местни, които са сред титулярите.

АПОЕЛ се наложи като единица мярка за сила в Шампионската лига. На Острова на Афродита коляно пред отбора в последните години преклониха „Лион“, „Атлетик“ (Билбао), „Порто“ и „Зенит“.

Георги Миланов също докосна груповата фаза с ЦСКА (Москва). Футболист №1 на България за 2012 година отново влезе като резерва през второто полувреме. А куриозен автогол в самия край донесе победата с 1:0 като гост на „Йънг Бойс“. Ганайският защитник Касим Нуху успя да прехвърли своя вратар с глава, удряйки топката извън наказателното поле. Ситуацията се разигра в последната минута, време за швейцарски отговор просто нямаше.

След почти три години без победа в Шампионската лига „Ливърпул“ най-накрая се усмихна с 2:1 над „Хофенхайм“ в Германия. Последният успех на петкратния еврошампион датираше от есента на 2014-а – 2:1 над „Лудогорец“ в групите на турнира. Сега откритието на „Ливърпул“ е Трент Александър-Арнолд. 18-годишният защитник вкара виртуозен гол от пряк свободен удар за 1:0 през първото полувреме. Преди това Андрей Крамарич от „Хофенхайм“ изпусна дузпа. „Щях да се зарадвам да бяхме победили и с 8:7“, каза в своя ексцентричен стил треньорът Юрген Клоп. 30-годишният наставник на „Хофенхайм“ Юлиян Нагелсман пък контрира, че неговият тим е заслужавал повече победата предвид положенията. На стадиона имаше 25 000 души, въпреки че в градчето Хофенхайм живеят едва 3100 души. Това бе първи мач за отбора в цялата история в евротурниририте.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ