Министерска проверка откри само 2-ма спасители на плаж „Созопол-централен” Концесионерът нямал изискуемата по договор банкова гаранция

Мобилна група на Министерството на туризма е проверила морски плаж „Созопол-централен” в присъствието на министър Николина Ангелкова, съобщиха от ведомството.

„На този морски плаж трябваше да има два спасителни поста с по двама спасители още от 1-ви юни. Инспекцията ни показа, че спасителите са само двама и един от спасителните постове няма оборудване”, посочи министърът на туризма. „Това е нарушение на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и на концесионера e съставен протокол за установените неизпълнения”, каза още Николина Ангелкова. По думите й ако констатираното нарушение не бъде отстранено, ще бъде наложена и съответната неустойка.

От днешната проверка стана ясно още, че отделно от тези нарушения концесионерът на морски плаж „Созопол-централен” не е представил изискуемата по договор банкова гаранция, за което ще му бъде наложена неустойка по договора.

Припомняме, че при установяване на неизпълнение на договорните задължения на концесионер или наемател на морски плаж, се съставя констативен протокол за неизпълнение и се изисква от същия да отстрани съответното неизпълнение. При повторно констатиране на нарушението от стопанина на морския плаж, той се санкционира, съгласно условията на сключения договор.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Ма таз овца да отиде да провери плажовете, които даде на свои подставени фирми. Нямат спасители, не ги чистят. Макя и кранта дръглеста.

  2. Велемире, с този речник и за бусманци не ставаш.Бъди по възпитан.Разбирам злобата ти и ти съчувствам.Ограничиха ти хонорара, но какво да се прави, потърси си друга работа.

    1. Бий си един пръст и трай бря. В момента има плажове без спасители и поддръжка заради нейните апетити да лапа и тя от баницата. Играе театро, да отиде на своите плажове да ги покаже.

  3. Ако г-жа Ангелкова наистина пази гърба на новия концесионер на плажа „Делфин“ Тодоров, то едва ли дълго ще се радва на министерски почести. Редно е да излезе пред обществото с еднозначна позиция – не недомлъвки, че няма да допусне крималните деяния на неглеца Тодоров да затрият Делфин и неговата петдесетгодишна история като остров на дива природа и свободни хора. Има ли у нас държава и съд или и ножът и хлябът са в задкулисието???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.