Министерски съвет отпусна 700 000 лева на община Свищов за подобряване на градска жизнена среда

Шест улици ще бъдат облагородени със средствата

С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати средства в размер на 700 000 лева, за реализиране на общински проект за градска жизнена среда в Свищов.

С отпуснатите средствата ще продължи облагородяването на шест улици, за които по-рано тази година правителството отпусна пари за подмяна на водопроводната мрежа. След като бъде подменен водопроводът им, през пролетта, осигурените средства ще бъдат вложени за обновяване и преасфалтиране на настилките, както и за облагородяване на междублоковото пространство в ж.к. „Химик“.

Подмяната на водопроводната мрежа на ул. „Люлин“ е от изключително значение за Свищов, защото там вървят 4 основни водопровода. С решение на „ВиК Йовковци“ те ще бъдат изцяло подменени, след което улицата ще бъде преасфалтирана по цялото ѝ протежение.

Кметът на Свищов Генчо Генчев подчерта, че отпуснатите средства са важни за подобряване инфраструктурата на града и благодари на правителството, в лицето на премиера Бойко Борисов и на народните представители Цветан Цветанов, и Станислава Стоянова, които за пореден път проявиха разбиране и показаха ангажираност към развитието на Свищов.

„Средствата, отпуснати ни поетапно през годината дават възможност за една последователност в действията при обновяване на градската инфраструктура и говори за добрата работа между правителство, народни представители, и местна власт. Надявам се това да продължи и пред новата 2019 година!“, допълни Генчо Генчев.

Коментари

Задължително поле