Празнично шествие изпълни улиците на Свищов по повод 24 май По традиция денят започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович

Над 3 000 шуменци на празнично шествие Кметът Любомир Христов поздрави съгражданите си

Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

Министерството на туризма очаква 2% спад на туристите от Русия и Германия Изготвя се анализ и се набелязват мерки за справяне с конкуренцията

Над 2% спад на туристи от ключови за България пазари като Русия и Германия отчита Министерството на туризма, следейки ранните записвания на туроператорите. Това заяви в четвъртък във Велико Търново министър Николина Ангелова.

Тя обясни, че страната е заложила 12,5 млн. лв. за реклама тази година.

Заради спада с 2% през настоящия сезон, Министерството извършва анализ, а през септември ще бъдат обявени и мерките, които ще се предприемат, за да преборим конкуренцията. Тя е основно в лицето на страни като Турция, Египет, Тунис, Хърватска, Събрия, Гърция и Испания, където държава сериозно субсидира сектора, подчерта Ангелкова.

„Причината е сериозното субсидиране, което тези държави правят в сектора. Нашите преки конкуренти субсидират, както седалките в чартърните полети, така и самите туроператори и хотелиери. Някои държави дават по 15 евро на туроператорите за турист, за да пренощува тай в дадена дестинация. При такова сериозно подпомагане конкуренцията става изключително трудна. Да не забравяме и стабилния курс на рублата спрямо турския пазар, което касаеше отминаващия вече зимен сезон.” – анализира министър Ангелкова.

Днес в старата столица пред министри, кметове и туроператори от 23 руски региона министърът на туризма ще представи водещи дестинации у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.