Концесионери лъжат с чадърите на плажа

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Висоцки – първият съветски мачо 39 години след смъртта на барда, той вече е безсмъртен

Министърът на енергетиката е сезирала КЗК и КЕВР за цените на тока на борсата

Теменужка Петкова Снимка: Архив

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е сезирала КЗК и КЕВР относно цените на тока за бизнеса на свободния пазар.

„За да няма напрежение и за да разсеем всякакви съмнения по отношение на пазара, аз днес сезирах Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за енергийно и водно регулиране, с молба на създалата се ситуация да бъде извършена проверка, в рамките на компетентността на тези два регулатора, за да може на всички да бъде ясно, какво всъщност се случва и дали има някакъв проблем“, каза Петкова по време на заседание на Комисията по енергетика в НС.

По думите й от миналата година с промяната в Закона за енергетиката, на база на нея трите дружества в държавната енергетика, стриктно изпълняват промените, които предвиждат, че цялото количество произведена електрическа енергия за всички производители трябва да продават своята електрическа енергия на Българската независима електроенергийна борса.

„Готова съм да заявя и да декларирам, че няма нито един мегават електрическа енергия, произведен от трите държавни дружества, който да е продаден извън Българската независима електроенергийна борса. Факт е, че в последно време се създаде известно напрежение, но на лице са определени пунктуации в цената на електрическата енергия в платформа „Ден напред“. Ние се опитваме на направим своите анализи и своя прочит на ситуацията“, посочи министър Петкова пред депутатите.

Тя подчерта, че на платформата за двустранни договори, групата на БЕХ е предложила 3 502 162 мегават часа електрическа енергия, от тях са продадени 2 231 400 мегават часа. „Или непродадените количества електрическа енергия са близо 1 270 000 мегават часа. Спрямо 30 юни 2018 година групата на БЕХ увеличава продажбите на платформата „Ден напред“ на Българската независима енергийна борса с приблизително 511 000 мегават часа. Това са данните и фактите, които всички ние трябва да знаем“, отбеляза Теменужка Петкова.

 

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.