Президентът Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни

Хора от САЩ и Унгария купуват имоти край морето Взимат втори дом на кредит

РЗИ: Качеството на водата в жилищен блок в Перник е влошено заради остаряла вътрешна водопроводна система

В Европа инвестират в домове за хора над 80 г. Германия и Франция са най-привлекателни

Оставиха за постоянно в ареста Данчо Катаджията

Нови стипендии за БГ студенти във Великобритания Университети със стратегии за привличане на кандидати след Брекзит

През 2020 г. имотите остават атрактивни

Катастрофа между бус и тир на магистрала „Струма“, двама пострадали

Касовите апарати без връзка с НАП до 72 ч.

Борисов: Прокуратурата не е място, където да се решават политически препирни (ВИДЕО)

Задължително ли е медицинско, преди да започнем работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 февруари 2020

Париж вещае кръв за сделка с Лондон

Борисов: 58 милиарда лева е износът на България през 2019 г. (ВИДЕО) Премиерът и президентът си стискаха ръцете на отбелязването на 30-годишнината от учредяването на КНСБ

Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Министър Аврамова: Направихме много сериозни отстъпки на превозвачите

Снимка: БТВ

Отстъпката, които направихме от първоначално представените обхват и тарифи, е доста сериозна. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по БНТ.

„Това, което ние направихме като отстъпки от първоначално представените обхват и тарифи, е доста сериозна отстъпка. Направили сме отстъпка и в обхвата от първоначалните 10 800 км – вече са 6050, магистрали и пътища първи и втори клас частично“, заяви Аврамова.

Тя коментира и въпроса дали ще подаде оставка от заемания пост: „Това дали аз трябва да си подам оставката и дали имам виновност в случая за формирането на таксите и обхвата на тарифите и в тола може да го прецени един човек и той се казва Бойко Борисов, който е премиер на България. Ако той прецени, че аз с предлагането на таксите и обхвата не съм се справила и че целият екип, който е работил по тези такси, не е предложил най-удачните, аз бих се съобразила с неговото мнение“.

„Аз съм човек, който знае как се носи отговорност, така че за мен оставката е най-малкият проблем в създалата се ситуация. Но не мога да не отбележа странното за мен съвпадение, че всички в един момент искат оставката на регионалния министър, независимо кой е той. Дори превозвачите първото искане, което обявиха публично, беше първо за оставката на регионалния министър и след това искания вече за обхвата и за тарифите“, коментира Аврамова.

По думите й, вторачването в оставката на един министър едва ли би променило по някакъв начин ситуацията.

Няма източване на язовир „Студена” с цел на ремонтни дейности, категорична е Петя Аврамова. „За мен е по-важно да обединим усилия и това правим в момента като държава, като министерство, да се справим с кризата в Перник по най-добрия начин и да облекчим състоянието, в което се намират хората там“, добави тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.