Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Ако бъде приет анекса към националния рамков договор се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Анелия Клисарова за националния рамков договор по време на Комисията по здравеопазване.

По думите му договорният процес на експертно равнище е приключил. „Постигнати са договорености, приемливи за двете страни. Проектът на анекс към договор е качен на сайта на НЗОК, за да може да бъде обсъден. Очакваме в петък да бъде проведен съборът на БЛС и ако той бъде подкрепен, надявам се, в първите дни на новата година този анекс към рамковия договор да бъде подписан между БЛС и НЗОК. Съответно подкрепен от министъра на здравеопазването“, заяви министър Ананиев.

Той уточни, че в анекса по отношение на клиничните пътеки в болничната помощ са завишени обемите и цените на съответните медицински дейности средно с около 5 %. „Що се отнася до високотехнологичните дейности за нас те наистина са приоритет, защото ние като държава членка на ЕС, нито искаме да подценяваме нашето здравеопазване, нито искаме да даваме по-лоши грижи, отколкото дават в другите страни членки на ЕС“, каза още министърът.

С реализиране на дейностите по обществени поръчки ще гарантираме качествен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ на гражданите, допълни министърът в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на ГЕРБ Александър Александров.

„Комисия от експерти със съответната професионална компенетност разглежда подадените оферти. Очаква се до края на месец януари 2019 г. комисията да приключи оценката на офертите. В краткосрочен период предстои да бъдат обявени следните процедури за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки. Първо, закупуване на медицинско оборудване и обзавеждане с обща допустима стойност 22 млн. и 25 хил. лв. с ДДС. Обществената поръчка е подготвена от Министерство на здравеопазването на 29 ноември тази година и изпратена за предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки. След осъществяване на предварителния контрол от страна на Агенцията, Министерството на здравеопазването има готовност веднага да обяви съответната обществена поръчка“, каза министърът.

По думите му на второ място е закупуването на технологично обзавеждане с обща допустима стойност 2 млн. 824 хил. лв. с ДДС. „Към настоящия момент екип от експерти със съответната професионална компенетност подготвя техническите изисквания и условия за обявяване на обществената поръчка. Планира се работа по техническите изисквания и условия приключи през януари следващата година“, каза министърът.

По отношение на извършване на строително-монтажни работи с обща допустима стойност 73 млн. 639 хил. лв. с ДДС, министърът уточни, че обявяването на тази поръчка следва да стартира през месец февруари 2018 г. „Министерство на здравеопазването предвижда поетапно обявяване на тези обществени поръчки“, каза още министърът.

По думите му се предвижда още осъществяване на строителен надзор по време на строително-ремонтните работи с обща допустима стойност 929 хил. 373 лв. с ДДС. „Към настоящия момент екип от експерти със съответната професионална компетентност подготвят техническите изисквания и условия за обявяване на обществената поръчка. Обявяването й ще бъде съобразена с обявяването на обществените поръчки за строителство“, заяви още министър Ананиев.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.