Министър Ангелкова откри туристическо изложение, част от Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути

За мен е удоволствие да Ви приветствам с „Добре дошли“ на откриването на туристическото изложение, което се провежда в рамките на Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути. С тези думи министърът на туризма Николина Ангелкова постави началото на борсата, която се провежда в периода 15-16 ноември в София, съобщават от Министерството на туризма. Тя подчерта, че събития като тези са прекрасен пример за добра практика, която може да привлече вниманието към страната ни и това да стане благодарение на представянето на многообразието на туристически ресурси, с които разполага България.

В откриването на събитието се включиха заместник-генералният секретар на Световната организация по туризъм ХаймеСанклементе, както и редица делегати от Международния конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, ръководители на туризма, представители на публичния и частния сектор в отрасъла и свързаните с него индустрии, кметове и експерти.

Туристическото изложение е разположено в центъра на столицата - в Софийското Ларго. На територията на комплекса Антична Сердика над 15 общини представят потенциала на своите райони като туристически дестинации. Страната ни има изключително богата култура, традиции и обичаи, коментира министър Ангелков. И допълни, че е изключително важно да ги съхраним и представим пред света непокътнати и да полагаме усилия да популяризираме това богатство и България като целогодишна туристическа дестинация.

Уверявам Ви, че Министерството на туризма ще продължи да подкрепя инициативи, утвърждаващи авторитета както на националните ни продукти, така и на страната като международна туристическа дестинация, заяви министърът. Тя благодари на всички участници във форума, а на посетителите пожела приятни мигове на изложението.

Коментари

Задължително поле