Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Министър Ангелкова отчете ръст на израелските туристи пред посланик Ирит Лилиан

Министър Николина Ангелкова се срещна с посланика на Държавата Израел в България Н.Пр. Ирит Лилиан и обсъди с нея перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в туризма.

Николина Ангелкова информира, че през 2016 г. туристическите посещения от Израел в България са се увеличили с близо 19% спрямо 2015 г., като по данни на НСИ през миналата година са реализирани над 183 хил. визити.

Очакваме през 2017 г. тенденцията за укрепване на добрите взаимоотношения в сектора да продължи да се развива възходящо и да надгради постигнатите резултати през рекордната за нашия туризъм 2016-а, подчерта министър Ангелкова.

Тя допълни също, че само за първите четири месеца на 2017 г. НСИ отчита около 43 хил. визити на граждани на Държавата Израел в България, което е ръст от близо 37% спрямо същия период на 2016 г.

Посланик Лилиан обърна внимание, че интересът на израелските туристи към България се увеличава, тъй като страната ни предлага много разнообразен туристически продукт.

Сред най-търсените от тях услуги са комбинираните пакети, включващи балнео- и СПА процедури, както и планинският и културният туризъм наред с традиционно предпочитаните морски и ски ваканции.

Двете страни обсъдиха възможностите за развитие на съвместни инициативи за насърчаване на взаимния туристопоток и продължение на инициативата на израелското посолство „Мислиш си, че познаваш България?!“. Тя стартира през лятото на 2015 г. и разкри непознати страни от красотата, културата и традициите на страната ни. Към проекта тогава се присъединиха и посолствата на Полша и Хърватия, творци и медии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.