Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Министър Владислав Горанов: Цените на горивата ще намаляват (обзор) Данъкът за колите се вдига между 6 и 10 лв.

Трябва да се обясни на хората, че цените у нас следват световните пазари, каза министър Горанов.

България не произвежда суров петрол и цените следват тенденциите на световните пазари. Но, както сме записали в тригодишната бюджетна прогноза, очакваме цените да се успокоят на сегашните нива и дори да има леки намаления. Това каза финансовият министър Владислав Горанов след заседание на Коалиционния съвет.

По думите му трябва повече да се обяснява на българските граждани. Не е изключена среща с Българска петролна и газова асоциация и да се проследи веригата на доставки и да се докаже на гражданите, че това са цените, които могат да се предлагат в една пазарна икономика, каза Горанов.

Той коментира и темата с „Гражданската отговорност“, като подчерта, че „цена от 1000 лева не стои на дневен ред“. Подобна тема е спекулация, която цели само да се нагнети обществено напрежение, отсече министърът.

Той поясни, че всички на съвета са се обединили около това, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Наредбата на Комисията за финансов надзор е на много ранен етап и дали да остане в този вид, с такава ескалация на гражданската, в зависимост от рисковото поведение на шофьора, тепърва ще се анализира, каза Горанов.

Той е категоричен, че по-замърсяващите автомобили трябва да плащат по-високи данъци. Но успокои хората, че след новите законодателни промени местният данък ще нарасне с между 6 и 10 лева.

„Трябва да вземем мерки, защото сме допуснали да станем гробницата на Европа за стари автомобили. И след като ЕС, западната част и дори съседна Гърция, предвижда да се премахнат и ограничи използването на дизелови автомобили, можем лесно да предположим къде ще се насочат тези моторни превозни средства. Тази мярка има своя и икономически и екологичен смисъл“, каза финансовият министър.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Цената на нефта беше над 150 долара за барел, а цената на бензина беше под 1.90. Сега цената на нефта е 75 долара, но цената на бензина 2.50-2.70, защото бойко трябва да има какво да краде от бизнеса, да има какво да рекетира.

  2. Цената на нефта беше над 150 долара за барел, а цената на бензина беше под 1.90. Сега цената на нефта е 75 долара за барел, но цената на бензина 2.50-2.70, защото бибитко трябва да има какво да -к-р-а-д-е- от бизнеса, да има какво да -р-е-к-е-т-и-р-а-. Свинете от свинефермата герб не могат да живеят, ако не -к-р-а-д-а-т-, да -к-р-а-д-а-т- за тях е по-важно от въздуха и дишането, само -к-р-а-д-е-н-е-т-о- ги поддържа живи.

  3. Или герберите трябва да хванат пътя към Св Петър или народа български барабар с държавата си ще хване пътя към Св Петър. Мислете и изберете.

  4. Ще видите, че ГО няма да поскъпне само 6-10 лева, а тогава ще слушате дрги лъжи от враговете на българския народ.

  5. Добрият градинар плеви градината си, -и-з-т-р-е-б-в-а- плевелите и паразитите си, за да се радва на реколта, за да има какво да яде. Българския народ трябва да постъпи като добрия градинар, да -и-з-т-р-е-б-и- плевелите и паразитите от герб, само тогава има шанс България да я бъде и да оцелее.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.