Министър Вълчев: От началото на учебната година имаме допълнително 6 500 деца, които са записани в образователната система 

Снимки: Пламен Стоименов

От началото на учебната година имаме допълнително 6 500 деца, които са записани в образователната система за задължителна предучилищна и училищна възраст. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на брифинг в Министерски съвет след заседание на координационното звено по изпълнение на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане в образователната система и предотвратяване на отпадането на деца и ученици в задължителна училищна възраст.

"Срещата беше регулярна и имаше за цел да отчетем текущо резултатите, да преговорим задачите, които стоят пред нас и да координираме усилията на ниво ръководители на институции. Това, което отчетохме като резултати от началото на учебната година имаме допълнително 6 500 деца, които са записани в образователната система задължителна предучилищна и училищна възраст. Това е доста по-малко в сравнение с предходните години. Предходните две години имахме общо 42 500 деца, които бяха записани в образователната система, които преди това са били отпаднали или не са били записани. Освен това имаме и вторично отпаднали, които за трите години са малко над 6 хиляди. Тоест говорим за един нетен резултат от 43 хиляди деца, които са допълнително записани в образователната система. Но това са отпадналите само от тези, които са допълнително записани", допълни още министър Вълчев.

Коментари

Задължително поле