Министър Горанов: Вдигането на заплатите е неизбежно, пазарът го изисква

При сегашния дефицит на добре подготвени и квалифицирани кадри, вдигането на заплатите е неизбежно и пазарът го изисква. Това каза на откриването на X-ия юбилеен конгрес на Конфедерация на труда „Подкрепа” министърът на финансите Владислав Горанов.

„Позволете ми да ви поздравя с 10-ия конгрес. Вече 30 години вашите усилия да бъдете посредник в преговорите с правителството, се оценяват високо, както в страната, така и в чужбина“, обърна се Горанов към присъстващите синдикалисти.

„Ние имаме работещ модел на двустранен диалог. В страната ни в годините на Прехода към пазарна икономика едновременно се изградиха моделите на бизнеса и моделите на синдикализма, а правителствата се научиха да планират и моделират политиките си, съобразявайки се с мнението на всички засегнати страни“, допълни той.

„Не винаги е лесно, но това означава, че моделът работи. Като допускам и приемам, че днес съм желан гост, за да бъда тук, бих искал да ви уверя, че ние в правителството добре чуваме дебатите, позициите и предложенията, които отправяте заедно със синдикалните ви приятели от КНСБ. Готов съм да направим дебат по всяка политика на правителството, за да изчистим неразбрани моменти“, каза още Горанов.

Коментари

Задължително поле