Владислав Горанов: Нямам притеснения за проверката и не смятам, че съм извършил нещо нередно

Владислав Горанов

Апартаментът ми е предоставен от мой близък роднина и няма общо с фамилия Домусчиеви, заяви министърът

Нямам никакви притеснения за проверката и не смятам, че съм извършил нещо нередно или незаконно. Това каза пред журналисти в парламента министърът на финансите Владислав Горанов след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата ще го проверява заради жилището, в което живее.

Попитан смята ли, че се търси политическа интрига и от кого, той коментира: „Не мога да предположа. Все пак в политиката това го има“. „Държа да заявя, че повод за проверката е моята декларация. Тоест, аз лично през април съм декларирал факти и обстоятелства, които естествено, че могат да бъдат проверени. Декларирал съм и ползването на този недвижим имот с ясното съзнание, че според моите оценки не представлява конфликт на интереси“, обяви финансовият министър.

Той опроверга твърденията, че въпросният имот има общо с фамилия Домусчиеви, с техни фирми или бизнес. „Този апартамент ми е предоставен за ползване през 2012 година от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен“, обясни Владислав Горанов. „Има възложена проверка в КОНПИ, ако те го изискат от мен ще предоставя цялата информация, всички факти и обстоятелства“, обясни министърът. „За мен винаги истината и спазването на закона са били на първо място“, каза още той.

„Не знам защо проверката се появява точно сега при положение, че за никой не е тайна, че от 2012 година живея там“, коментира той. Попитан очаква ли да се проверяват и други хора от правителството, Горанов посочи: „Никой не е защитен и не бива да бъде защитен. Ако някой има съмнения за нещо нeредно да подава сигнали и жалби“. В отговор на въпрос защо не си купи жилище и така да изчисти всякакви спекулации, финансовият министър заяви: „Не говорим за предоставено жилище от бизнесмен, а от роднина. Позволете ми да си управлявам бита, както намеря за добре“. Попитан има ли лицето, което му е предоставило жилище, фирми с публични средства, Владислав Горанов каза: „Няма такива. Затова съм преценил, че няма конфликт на интереси“.

Коментари

Задължително поле