Министър Денков изнесе урок пред седмокласници

Министерство на образованието

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков влезе днес в ролята на учител със седмокласниците от СУ „Панайот Волов“ в град Каспичан. Какви са физичните и химичните свойства на солната киселина? Как тя си взаимодейства с метали, с медния оксид и натриевата основа? Каква е нейната задача в стомаха и защо не го разяжда? Тези и други въпроси изясни урокът му за солната киселина.

Министърът е професор и доктор на науките по физикохимия и пред децата си партнира с 25-годишният учител по химия Калин Колев. Заедно демонстрирали опити.

В СУ “Панайот Волов” в Каспичан често гостуват преподаватели отвън, така че министерската визита не смути никого. Училището си сътрудничи с Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново и с Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

“Посещението ми бе предизвикано от един млад учител по химия, завършил в Шуменския университет. Не можех да откажа на покана”, поясни министър Денков.

Иначе темата за солната киселина се паднала случайно, до този урок били стигнали седмокласниците и най-вероятно дълго ще го помнят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование