Каракачанов: Нужно е правителство, еднакво отдалечено от двата враждуващи лагера

"Не смятам, че това правителство не си върши работата, но трябва да има диалог между институции, а не война. Войната не ражда нищо, освен омраза и разделение. Ако искаме да има нормален диалог, трябва да се търси компромис". Това обяви пред БТВ военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод позицията, с която излезе днес. В съобщение от ВМРО и пост във фейсбук той призова за съставянето на експертен кабинет и за помирение между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

"Казах още на 6 септември, че е необходима президент, премиер, институциите, парламентарно представените партии и представители на гражданското общество, което протестира, да седнат на една маса и най-накрая да начертаят пътя на България", напомни Каракачанов. По думите му 30-годишният модел на противопоставяне и омраза у нас ни е направил най-бедната държава в Европа и най-бързо изчезващата нация.

Предложението за експертен кабинет той обясни така: "Ако се стигне до диалог, със сигурност и двете страни ще трябва да направят компромис. Няма как едната от двете страни да очаква безусловна капитулация и унищожение на противника. Трябва да има някакъв компромис... Ако се стигне до компромис, нормално е да се търси вариант, при който да се направи правителство, еднакво отдалечено от двата враждуващи лагера, да се намерят онези хора, които да бъдат гарант на спокойствието и гарант, че в България ще бъдат произведени нормални избори". Той напомни на Радев, че президентът Георги Първанов го е посъветвал да си остави отворена врата за диалог.

Коментари

Задължително поле