Министър Кралев откри футболно игрище в първото евросело у нас

Министърът на  младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов откриха и прерязаха лентата на  дългоочакваното футболно игрище в първото евросело у нас –Черниче.

Стотици се събраха ,за да видят жадуваната придобивка и днес в селото бе истински празник.

"В нашето евросело липсваше само едно нещо, а именно един такъв хубав стадион.  Ще продължим да мислим, работим и инвестираме за бъдещето община Симитли.", каза кметът Апостолов.

„Министър Кралев е един голям приятел на Симитли и това е причината да имаме това прекрасно игрище. В знак на благодарност от всички нас му подарявам почетен плакет, на който пише: „На министър Красен Кралев – приятел на община Симитли. За приност в облагородяването на спортната инфраструктура на община Симитли. С признателност и уважение!““ – допълни още той.

В отговор, министър Красен Кралев заяви, че всеки път, когато се открива такова съоръжение, е празник.

"Духът на селото ще бъде силен, ще бъде жив. Пожелавам Ви да бъдете живи и здрави и да пазите българщината", отбеляза Кралев .

Средствата - близо 105 хил. лв. за футболното игрище, са осигурени по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта. То ще се ползва от над 150 деца и младежи от населеното място.

В Симитли има изградени общо 12 игрища.

Коментари

Задължително поле