Министър Младен Маринов: Предприети са мерки за защита на лица от Костенец, някои дори са делокалиризарани

Снимка: Архив

Предприети са мерки за защита на лица от Костенец, някои дори са делокалиризарани, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание във връзка с убийствата в Костенец.

Той обясни, че към определени лица вече са предприети съответните мерки за защита. „Някои от тях дори са делокалиризирани, така че да гарантираме тяхната сигурност“, допълни Маринов.

Министърът посочи, че за тези хора има основание да се смята, че са застрашени от действия от страна на издирвания. „Имали са конфликти. Някои са роднини от страна на убитата“, допълни той. На въпрос дали има връзка между двете убийства в Костенец, министърът посочи, че не иска да дава информация, която не е потвърдена и категорично доказана. „Наистина в тази ситуация разбирам нуждата от информация на всички, но някой път тази информация, която даваме, стига до лицето, което издирваме. Рискуваме да внесем някакъв смут и неяснота, паника с невярна информация“, обясни Маринов.

Попитан дали се допуска, че извършителят на убийството в Костенец може да бъде извън този район, Маринов отговори, че се работи с психолози, които правят психопрофил на лицето. „Абсолютно всички варианти са допуснати. Знаете какъв е районът“, коментира още министърът на вътрешните работи. В отговор на въпрос дали е проверяван домът на братовчедът на Зайков, който е вторият убит в Костенец, министър Маринов обясни, че преди това е разговаряно с него и са получени уверения, че в дома му няма никого. „В деня са проверявани само селскостопански постройки около самия дом“, уточни още Маринов.

Министърът добави, че до момента няма данни издирваният за убийството в Костенец да е напуснал страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България