Инспектори от ОДБХ Бургас умъртвиха 99 прасета в Ахелой, укрити от собствениците им

Президентът Радев се срещна с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа

Община Елена кани на празник на еленския бут Традиционното събитие е насрочено за 16 и 17 ноември

Представят проект за нова автомагистрала „Дунав-Егея“ Дължината на трасето в България е 327,865 км и е на стойност 1 860 520 853 евро

Искат постоянен арест за извършителя на убийството в Кюстендил

2021 г. изплащат първите допълнителни пенсии

Йорданка Фандъкова положи клетва като кмет на София

Нивите в Шумен поскъпнаха с 500%

Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Нина Добрев приета в болница по спешност

Хилария Болдуин отново загуби бебето Втори спонтанен аборт за една година

Областният управител на София към общинските съветници: До края на мандата си работете в полза на столицата

Арестант избяга в Бургас Извели го да чисти, ударил охраняващия го полицай с дръжката на метлата

Джип уби пешеходец на бул. „Симеоновско шосе“ в София

Кола връхлетя върху пешеходка в Търново Сигнал за инцидента е подаден в полицията след 7 часа

Китайци питат за проекта „Белене“

Теменужка Петкова Снимка: Архив
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с представители на Генералната група за ядрена енергетика на Китай (CGN). Срещата се проведе в резултат на изпратено от страна на китайската компания писмо, с което заявяват интерес за потенциално сътрудничество в областта на ядрената енергетика, съобщават от министерството.
Министър Петкова запозна китайската корпорация с виждането на българското правителство за изграждане на нова ядрена мощност у нас – при наличие на стратегически инвеститор, без предоставяне на държавни гаранции и без дългосрочни договори за изкупуване на произведената енергия. От страната на Генералната група за ядрена енергетика на Китай бе поставен и въпросът за бъдещето на проекта „Белене“ след решението на международния арбитраж в Женева. По думите на министър Петкова българската страна има готовност да води разговори с потенциален инвеститор, който би проявил интерес към реализацията на проекта. Екипът на Министерството на енергетиката представи информация за параметрите на проекта „Белене“, както и за вече изградената към него инфраструктура, издадените разрешителни и лицензи.
Най-голямата китайска корпорация за ядрена енергетика е държавна собственост. Основната й дейност е свързана с изграждане на ядрени електроцентрали, както и развитие на възобновяемите източници. Китайската корпорация изгражда и шест ядрени центъра за научна и развойна дейност. В момента компанията експлоатира 16 ядрени блока в Китай, други 12 блока са в процес на изграждане. Към 2015-та година инсталираната мощност в ядрена енергия от корпорацията е над 17 GW.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. “Най-голямата китайска корпорация за ядрена енергетика е държавна собственост“В Китай и други важни отрасли са държавни. Те много добре съчетават капитализъм със социализъм мар че и там има недоволни, но поне никой не гладува и няма клошари, както и в Куба. Какво стана с проекта за връщане на топлото на народа както беше преди 89 г. Тези, които го окрадаха, под формата на приватизация, го връщат и допълнително плащат големи глоби и конфискации на крадените имущества. Не може топло за един мес. да струва колкото една пенсия или мес заплата..Или според поредната подложка на снимката може..И ние никого не обиждаме, те самите са се самообидили, като са се свлекли до дъното на моралната помия и работят срещу Народа си и БОГ..Това най-много се наказва, но трябва да имаш мозък, за да го разбереш, а и човешки ценности и хуманно възпитание от семейството..

  2. никакво сътрудничество с тези гадни комунисти! ние си имаме турски евроатлантически партньори!

  3. А за гъзозавода на бойко мършата и гъзовия хъб Балкан не питат ли?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.