Министър Танева: Напоителният сезон е осигурен

Снимка: Архив

„Искам да кажа едно обикновено, просто изречение: към днешна дата „Напоителни системи“ е в състояние да осигури напоителния сезон“, така земеделският министър Десислава Танева отговори на зададен от медиите в Сливен въпрос дали се очаква криза с водата за селскостопанския сезон. Нивата на язовирите към 7 февруари са такива, че да обезпечат безпроблемно напоителния сезон. Въпреки засушаването, обемът на сливенския язовир „Жребчево“, който е четвъртият по големина водоем за напояване в страната, е с много малък процент по-нисък в сравнение с обема по същото време през предходната година.

Във връзка с разпоредените в страната превантивни мерки срещу недопускането а инфлуенца по птиците, Танева препоръча стопаните да спазват мерките за биосигурност. „Всяка превенция включва един термин: биосигурност. Всеки, който се занимава с животновъдство, трябва много задълбочено да знае и да прилага биосигурност – по съзнание, а не за отчет пред съответните служби“, подчерта тя.

Министър Танева бе в Сливен с част от екипа си на среща със селскостопанските производители. Срещата бе част от информационната кампания на МЗХГ.

Коментари

Задължително поле