Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Семейство с деца излетя от пътя заради коне в Благоевград

Министър Теменужка Петкова: Няма сделка за ЧЕЗ, ако не одобрим купувача Комисиите за финансов надзор, за защита на конкуренцията и за енергийно и водно регулиране проверяват бъдещия собственик

Европейската петролна индустрия на среща у нас

Българската държава ще провери внимателно купувача на ЧЕЗ България и продажбата няма да бъде приета автоматично. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова, която участва в 7-мата Енергийна конференция, организирана от Българския енергиен и минен форум (БЕМФ). Продажбата ще бъде допусната едва, след като сделката бъде оценена от Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор и Комисията за енергийно и водно регулиране, за да бъде гарантирана енергийната сигурност на страната, допълни тя.

Министърът напомни, че продажбата се води от чешката държава, която е собственик на CEZ Group. Процедурата, която се провежда, е по чешкото законодателство, в рамките на разписаните от тях правила и българските власти не могат да правят предварителна проверка на потенциални купувачи, уточни Петкова. Но беше категорична, че без разрешение от българската държава, сделка няма да има. Припомняме, че CEZ Group обяви, че търси купувач на българската си компания. Преди дни чешката медия Hospodarske Noviny обяви, че CEZ Group e избрала кой да купи активите й в България и това е консорциум между фирмата “Фючър енерджи” и неназована индийска енергийна компания. Предложената цена според изданието е над 8 млрд. чешки крони или над 300 млн. евро.

Междувременно стана ясно че министър Петкова ще открие днес годишната среща на Асоциацията на европейската петролна индустрия. Във форума в София ще вземат участие представители на всички европейски национални асоциации, както и Международната асоциация на производителите на нефт и газ, чиито членове произвеждат 40% от световния добив на тези горива.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.