Мирела Демирева на финал в скока на височина

От нашия пратеник в Рио

Мирела Демирева се класира за финала в скока на височина. Това ще е третото участие в решителните стартове за родната лека атлетика - най-добро българско постижение в Царицата на спортовете от игрите Атина 2004.

Демирева стартира в квалификационна група „А“, като направи три перфектни скока и съответно преодоля още при първите си опити 180, 185 и 189 см. След това обаче направи две грешки на 192 см, където успя едва при последния си, трети подход. За сметка на това националката скочи от първия път 194 см.

Общо 15 състезателки скочиха 194 см и това накара съдиите да прекратят квалификацията и да обявят, че във финала ще стартират и 15-те лекоатетки.

Решителната битка за медалите ще е в събота от 20,30 ч местно време (1,30 ч българско в нощта на събота срещу неделя).

 

Георги Иванов остана извън най-добрите

Георги Иванов остана извън най-добрите 12 гюлетласкачи, които ще си разпределят медалите в дисциплината от лекоатлетическата олимпийска надпревара в Рио. Националът постигна скромните за възможностите му 19,49 м на квалификацията. Този резултат му отреди 25-о място в крайното класиране.

Иванов постигна 19,08 в първия си опит, а във втория тласна гюлето на 19,49. В третия си опит националът направи фаул. Така най-доброто му постижение в кариерата засега остана участието във финала и осмото място от световното Москва 2013.

Най-добро постижение в квалификацията записа американецът Райън Крузър - 21,59 минути. Финалът се затвори на 20,40 м, колкото постигна 12-ият - Ричардс от Ямайка.

 

Коментари

Задължително поле