Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Българските собствениците на Efbet, които са обект на разследване и у нас, се оказаха свързани с комунистическите служби на България и са забъркани в пране на пари

Министър-председателят Бойко Борисов: По-евтин газ за българите след пускането на интерконектора с Гърция (обзор)

Мирослав Лайчак с почетно звание „доктор хонорис кауза на УНСС“

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мирослав Лайчак беше удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза на УНСС“ на официална церемония в академичната зала на Университета за национално и световно стопанство. Отличието връчи ректорът на вуза проф. Стати Статев.

Лайчак благодари за отличието и разказа, че с България го свързва специална и лична емоция.

„След като реших да уча езика ви, започнах да чета книги на български и да се интересувам от българска история. Избрах да напиша и дипломната си работа на български език“, каза министър Мирослав Лайчак. По думите му, и България, и Словакия са преминали през много интензивни исторически събития. Той допълни, че и двете страни са проявили устойчивост и амбиция да бъдат част от Европейската общност.

„Трябва да си припомняме миналото и да се учим от него. Много важна роля тук играе образованието. То е пътят към толерантността. Живеем в странно време, в което нямаме уважение към фактите. Това е парадоксален свят, в който хората никога не са били толкова информирани, но и толкова цинични“, подчерта министър Лайчак.

„Днес ЕС е заплашен заради егоистични подбуди. Затова от огромно значение е сътрудничеството. Нови конфликти можем да прекратим само чрез сътрудничество“, каза още Лайчак.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.