Мистерия около боя на Кобрата с Джошуа

Мистерия цари около боя на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. Часове, след като от щаба на българина разкриха, че има договорка за мач с шампиона през май в Истанбул, британските медии изказаха съмнения. Според авторитетните издания „Daily Mail” и „The Sun” няма шанс сбълъсъкът да е в Турция, тъй като предпочитанията на Антъни са за Великобритания, САЩ или Саудитска Арабия. Още повече, че и от екипа на Джошуа няма официално потвърждение за битката.

Кобрата е претендент за трофея в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

И докато новината в българските медии обиколи света, британецът и неговият мениджър Еди Хърн се срещнаха в Лондон с Александър Красюк, представител на Олександър Усик. Именно украинецът е другият претендент за пояса на Джошуа, този на Световната боксова организация (WBO). Подробности от срещата обаче не бяха огласени.

И двете организации поставиха срок и до 31 януари британецът трябва да реши коя титла да предпочете, а другата да оваканти.

Любопитното е, че Джошуа и Усик са клиенти на една промоутърската компания - „Matchroom Boxing“ на Еди Хърн, което предполага битката им да бъде уговорена по-лесно. Пулев трябваше да се бие с Антъни през 2017-а, но се контузи и отказа срещата.

Коментари

Задължително поле