Митничари задържаха хиляди контрабандни парфюми в кашони с перилни препарати

Маркови контрабандни парфюми и тоалетни води, картонени опаковки и пластмасови капаци за тоалетна вода с логото на световноизвестна марка задържаха  митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници".

Ароматите, празните кутии и капаци за парфюми са били укрити в камион „Скания" с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. Шофьорът на камиона е представил редовни документи за превозваните 870 колета с текстил, перилни препарати, автомобилни части и части за обувки. Въпреки това митическите служители селектират камиона за рентгенова проверка. При последвалата физическа проверка са открити, прикрити зад и измежду декларираните перилни и почистващи препарати, кашони с недекларирани 1148  парфюма и тоалетни води с логото на „Creed Aventus", „Jimmy Choo", „Diesel Fuel for Life", „Davidoff Cool Water",  „Paco Rabanne 1 million", както и 4 750 картонени кутии и 1750 пластмасови капаци  за тоалетна вода с логото на „Paco Rabanne 1 million".

Парфюмите, тоалетните води, кутиите и капаците са иззети. По случая е образувана административно-  наказателна преписка.

 

Коментари

Задължително поле