Митничари от ГКПП-Кулата намериха 23 000 евро, скрити в тайник на лек автомобил

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха при проверка в района на ГКПП Кулата недекларирани 23 000 евро наблъскани в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация.

Автомобилът, управляван от румънски гражданинзаявил, че няма нищо за деклариране.

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила. При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила.

В последващите си обяснения, шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в град Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.

Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева е задържана. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали C. Т., са съставени два акта - за установеното нарушение на Валутния закон за валутата и по Закона за митниците - за тайника. За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.

Коментари

Задължително поле