Митничари проверяват три часа борците ни

Борците ни минаха тричасова митническа проверка за влизане в Дагестан. Националите в свободния стил заминаха за лагер в Хасавюрт и ще останат там до старта на европейското в Каспийск (Русия).

„Държаха ни на митницата повече отколкото ни отне цялото време за пътуване от България – заяви шеговито старши треньорът Серафим Бързаков. - Но няма как – сигурността е много важна. Проверките са железни и се извършват не от местни служители, а от руски. Иначе тук може да няма друго, но условията за борба са на светлинни години напред.“

На европейското България ще бъде с трима дебютанти - Микяй Наим (57 кг), световен вицешампион при младежите до 23 години, юношата Мехмед Гази (86) и натурализираният у нас чеченец Али Умарпашев (74). В състава са още световният и европейски вицешампион за 2013-а Владимир Дубов (61 кг), Мирослав Киров (70), бронзов медалист от Евро 2014, и Филип Новачков (65).

На сбора с нашите е и дагестанецът Ахмед Магомаев, който очаква български паспорт. Той е родом от Хасавюрт и през февруари стана шампион на България в кат. до 86 кг.

„Едва ли ще получи наше гражданство за европейското, но ни помага в подготовката, а и самият той поддържа форма“, допълни Бързаков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт